Pysähtyessäsi itsesi äärelle saavuttaen rauhantilan, olet ekojoogi vailla vertaa.

Suotko itsellesi päivittäin hetken olemiselle ja pysähtymiselle?

ekojooga-ekovakaus-blogi.JPG

Pysähtyessäsi luot itsellesi rauhantilan. Rauhantilasta käsin on helppo toimia. Rauhantilassa avaudumme olemaan oma alkuperäinen itsemme. Sallimme itsemme toimia sydämestä käsin. Aitona alkuperäisenä itsenämme olemme sydämellisiä ja myös rohkeita. Uskallamme tarvittaessa myös sydämistyä, jos koemme sen tarpeelliseksi. Toimiessamme sydämen kautta on tekemisillämme aina hyvä tarkoitus, teemme itsellemme ja samalla ympäristöllemme hyvää. Rauhantilaan pääsemme hiljaisuuden kautta.

Henryk Skolimowski kehottaa meitä nauttimaan hiljaisuudesta;

”Ei ole lorvailua istua aloillaan mitään tekemättä, sillä hiljaisuus parantaa keskittymiskykyä ja viime kädessä ”luo” lisää aikaa irrottaessaan meidät hetkeksi kiireisen elämäntyylin oravanpyörästä, jossa juokseminen aiheuttaa niin paljon ajanhukkaa. Muista aina, että aika on ystäväsi. Mietiskellen teet itsestäsi oman ystäväsi. Nykyelämän pinnallisuus, hiljaisuuden puute ja asioiden pohtimisen vähyys liittyvät selkeästi toisiinsa. Kiirehtiessämme lakkaamatta paikasta toiseen kadotamme hiljaisuuden ja koko elämämme tarkoituksen. Hiljaisuuden joogaa voi harjoittaa siten, että oppii nauttimaan hiljaisuudesta. Se on yksinkertaista, mutta kaikkea muuta kuin helppoa. Olemme tottuneet elämään jatkuvan hälyn keskellä. Se on meistä väistämätöntä ja aivan normaalia. Emme enää osaa nauttia hiljaisuudesta. Tämä taito on palautettava hakeutumalla puhtaisiin, hiljaisiin paikkoihin ja pyrkimällä tietoisesti eroon kaikesta ylimääräisestä metelistä. Hiljaisuus on ehdoton edellytys ihmiselämän tarkoituksen löytämiselle. Hiljaisuuden jooga luo olosuhteet, jotka mahdollistavat pääsyn sisäisen lähteensä äärelle -paikkaan, jota rauha, luovuus ja tarkoitus asuttavat.”

Rauhantilaan on lyhyt matka antautuessamme hiljaisuudelle. Vaatii päättäväisyyttä ottaa itselleen aikaa ja tilaa arjen pyörityksessä. Järjestä itsellesi edes pieniä pysähdyksen hetkiä päivittäin. Luo kotiisi itsellesi tila, jossa tunnet voivasi rauhoittua. Elävä kasvi tai luonnonmateriaalit voivat toimia oppaanasi rauhoittumiselle. Ole ja hengitä yhdessä oppaasi kanssa. Edistyessäsi voit kysyä oppaaltasi neuvoa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Kaunis luontopaikka, jossa tunnet olosi rentoutuneeksi, toimii myös hyvänä rauhoittumisen tilana ja yksikin puu voi riittää tähän tarkoitukseen. Huomaa mikä on juuri sinulle oikea paikka tai tila. Rauhantila itsessämme laajenee ympäristöömme luoden uutta todellisuutta elämäämme. Ihana yhteinen tulevaisuus on meidän.

Susanna Hänninen