Uusi alku auttaa sinua tulemaan alkuperäiseksi itseksesi.

ekovakaus-blogi-kuva.JPG

Meillä on mahdollisuus palata kotiin pitkältä syrjähypyltä. Uuden kevään tultua on ihana mahdollisuus muuttaa ihmisasumuksemme uudeksi. Saamme luvan olla kotona. Olemme saaneet ennennäkemättömän mahdollisuuden kohentaa itseämme, kotiympäristöämme ja kaunista kotiplaneettaamme. Meidät on nyt ohjattu pysymään kotiseiniemme sisäpuolella läheistemme kanssa. Voimme tarkastella asumustamme ja ryhtyä kohentamaan sitä, jos koemme sen tarpeelliseksi. Tiedämme, että oma kehomme on maallinen kotimme, temppelimme. Pysähtyminen on annettu meille lahjana; siunauksena ja mahdollisuutena. Voimme tarkastella kotiympäristöämme rauhassa, uusin silmin. Nyt meille on vihdoin suotu aikaa tälle tehtävällemme. Jokainen hetki on uusi mahdollisuus. Voimme tehdä haluamamme muutokset; asia kerrallaan ja rakkauden tilassa.

Voimme olla Henrykin sanoin, kuin kuvanveistäjiä:

”Ole urhea ja etsi itsestäsi henkilö, joka voit olla -henkilö, jollaiseksi tahdot tulla. Näe sielusi silmin kaikki ne luonteenpiirteet, jotka sinulla tuona ihmisenä olisi. Kuvittele, miten käyttäytyisit, mitä sanoja lausuisit, millaisia ajatuksia ja tunteita sinulla olisi. Laadi sen jälkeen suunnitelma, jonka avulla saat itsellesi toivomasi ominaisuudet. Olet nyt kuin kuvanveistäjä, joka veistää patsasta marmoriin. Visualisoi toivomasi kaltaisen henkilön piirteet ja omaksu ne hitaasti mutta varmasti osaksi olemustasi. Älä hoppuile, sillä tämä ei tapahdu hetkessä. Voit tehdä saman aina halutessasi, niin monta kertaa kuin tahdot.”

Huolimatta siitä, millaiselta materiaalinen kotimme näyttää, meillä jokaisella on oma kehollinen kotimme, josta löytyy rauhamme tyyssija; sielumme sopukka. Huolehtiessamme sielumme sopukan hyvinvoinnista, kauneudesta ja toivosta, olemme tehneet voitavamme. Säteilemme ympärillemme kirkasta Valoa, joka saa meidät, sekä ympärillämme olevan kukoistamaan. Luotuamme ensin ihanneminämme, synnytämme uuden unelmiemme maailman.

Henryk on lainannut Ekojooga-kirjaan Plotinoksen tekstin kuvatakseen miten voimme löytää ihanneminämme:

”Kurkista omaan sisimpääsi. Jollet vielä ole mielestäsi kaunis, tee niin kuin kuvanveistäjä, joka muokkaa teostaan: hän lohkaisee pois palasen, siloittelee hiukan, pehmentää yhtä kaarta ja terävöittää toista, kunnes patsaan ulkomuoto miellyttää hänen silmäänsä. Tee sinä samoin: lohko pois kaikki turha, suorista vinoutunut, poista ylimääräiset varjot, muokkaa kokonaisuus loistamaan kauneudesta, äläkä lakkaa hiomasta patsastasi ennen kuin näet jumalallisen hyveen loiston juurtuneen riittävän syvään, niin että se pysyy. Kun sitten olet luonut tämän täydellisen taideteoksen… kokoa kaikki itseluottamuksesi, astu askel eteenpäin – etkä sen jälkeen enää tarvitse ketään oppaaksesi.” Plotinos

Pieni on suurta ja kaunista, kun luodaan yhdessä uutta maailmaa. Olkaamme se pieni ihminen, joka meidän on tarkoitettu olevan. Tulkaamme sellaiseksi, joksi lupasimme sielunsopimuksessamme tulla. Yhdessä olemme vahvoja ja kaunis tulevaisuus on oleva uusi ihana kotimme.

 

Susanna Hänninen