Kauneus on katsojan silmässä

”Ei silmä saata erottaa aurinkoa ennen kuin itse on auringon kaltainen, eikä sielu näe kauneutta jollei itse ole kaunis.” -Plotinus

Kauneus tekee elämästä merkityksellisen. Kauneuden vaaliminen ei ole pinnallista vaan rakkauden muoto. On mahtavaa, kun voi luoda kauneutta ja jakaa sitä myös muille. Miten tärkeää työtä tekevätkään kauneusalan toimijat saadessaan asiakkaansa tuntemaan itsensä kauniiksi. 

Tunne siitä, että olen kaunis, luo minulle vahvuutta hyväksyä itseni. Elämänhaluni vahvistuu ja tunnen pystyväni mihin vaan. Haluan tehdä hyvää. Meissä jokaisessa on tarve tehdä hyvää ja olla hyväksytty.

Kauneudentajun voi saada syntymälahjaksi, kuten huumorintajun. Stand up - koomikko tekee työtään käyttäen hyväkseen huumorintajun lahjaansa. Vaatii paljon rohkeutta toimia tuossa erityisessä ammatissa, nousta lavalle yhä uudelleen ja panna itsensä likoon sataprosenttisesti. Siihen tarvitaan uskoa itseen; uskoa siihen, että riitän itsenäni. Rohkeutta uhmata tietoa siitä, että minua ei hyväksytä. Ja kuten tiedetään, parhaita vitsejä ovatkin ne itsestä lohkaistut palat. 

Sisäisen kauneuteni puhjettua kukkaansa myös ympärilläni olijat saavat nauttia siitä. Hyväksyttyäni itseni juuri sellaisena kuin olen, olen vastustamaton. Vedän tuolloin luokseni magneetin lailla muita vastustamattomia, itsensä löytäneitä. Magnetisoin puoleeni myös heitä, jotka haluaisivat olla vastustamattomia, mutta eivät ihan vielä ole riittävän rohkeita olemaan oma itsensä. 

Kauneuden näkijä kokiessaan luontevasti kauneutta ympärillään, ymmärtää saaneensa kauneudentajun lahjan. Lahjan, jonka avulla voi ryhtyä kauneusalan toimijaksi. Luoda tärkeän toimen, jossa ohjata kanssakulkijoita tajuamaan oman elämänsä kauneuden. Olla yksinkertaisesti se kuka on.

Kauneus on katsojan silmässä, ei siis silmissä. Intuitiomme, jota myös kolmanneksi silmäksi kutsutaan, on se silmä, jolla voimme ymmärtää aidon kauneuden merkityksen elämässämme. Virittäytyessämme korkeammalle taajuudelle, ymmärrämme elävämme pyhässä paikassa täällä kauniilla planeetallamme. Näin ollen käytöksemmekin on sen mukaista, meissä herää kunnioittava suhtautuminen ympäristöömme, sen luontoon, eläimiin ja ihmisiin.

Henryk Skolimowskia lainaten: ” Elämä on juhlallinen tapahtuma. Valitkaamme yksinomaan se, mikä varjelee elämän kauneutta. Valitessamme toivon, haaveet, rohkeuden ja tahdon valitsemme elämän, joka on itsessään juhlaa.

Kirkasta siis katseesi ja tajua ympärilläsi oleva kauneus.

 

Susanna Hänninen