Mitä on Ekojooga? 

Ekojooga eli Olemisen jooga ajatussuuntana, harjoituksina ja meditaatioina on Suomessa vielä melko tuntematon, vaikka Ekojoogan luoja ekofilosofi Henryk Skolimowski julkaisi kirjansa: Ekojooga, harjoituksia ja meditaatioita maanpäällisen kauneuden sisäistämiseksi, jo vuonna 1994.

Ekojoogassa pääosassa on luonto ja samalla ihminen, olemmehan osa luontoa. Ekojooga ei tarjoa mitään valmiita mietiskelyasentoja tai voimisteluliikkeitä. Silti kaikki tämä on mielen ja sielun joogaa eli Olemisen joogaa. 

 

Suunnatessamme huomiomme ympärillämme olevaan luonnon kauneuteen pääsemme lähemmäksi itseämme. Kun opimme tarkastelemaan maailmaa kunnioittavasti, opimme kunnioittamaan omaa itseämme. Maailmasta lumoutuminen tapahtuu tunnistettuamme sisimmässämme alkukantaisen elämän rytmin.

Eläytymällä luonnon elementteihin löydämme itsestämme, kadoksissa olleita tärkeitä ominaisuuksia. Ekojoogan avulla voimme elää sopusoinnussa itsemme ja nykymaailman kanssa.

Ekojoogan avainsanoja ovat kauneus, hyvinvointi ja toivo. Elämään on löydettävä kauneutta, jotta sen voi kokea mielekkäänä.  


” Elämä on juhlallinen tapahtuma. Valitkaamme yksinomaan se, mikä varjelee elämän kauneutta. Valitessamme toivon, haaveet, rohkeuden ja tahdon valitsemme elämän, joka on itsessään juhlaa.”

 - Ote kirjasta Ekojooga, harjoituksia ja meditaatioita maanpäällisen kauneuden sisäistämiseksi.

 

Kenelle Ekojooga sopii?

Ekojooga sopii kaikille, jotka jaksavat kävellä pari kilometriä metsässä ja haluavat puhdistaa mieltään ja ravita sieluaan vaikuttavassa luontoympäristössä. Ekojoogaa toteutetaan kävelemällä rauhalliseen tahtiin luonnossa ja pysähtymällä aika ajoin tekemään pieniä harjoituksia ja meditaatioita. Ekojoogassa ei vaadita mitään valmiita mietiskelyasentoja tai voimisteluliikkeitä suoritettavaksi vaan oleminen riittää.