Kuvaaja: Hanna / Kuvamuisto

Kuvaaja: Hanna / Kuvamuisto

 

Luontoherkkyys-ohjaaja Susanna Hänninen

Olen luontoherkkyys-ohjaaja Susanna Hänninen.  Koulutukseltani olen myös lähihoitaja ja ympäristökasvattaja. Perustin joulukuussa 2016 sivutoimisen yrityksen, joka on nimeltään Ekovakaus. 

Ekovakaus nimen Eko-etuliite tulee siitä, että minulle on ensiarvoisen tärkeää omalta osaltani auttaa säilyttämään ekologinen monimuotoisuus luonnossa. Vakaus-sana kuvaa sitä tasapainoa, jonka saavutamme tekemällä oikeita valintoja elämässämme.

 

Käy lukemassa tekstejäni myös osoitteesta www.uudistuva.com

 

Ekojoogaharjoitukseni perustuvat puolalaisen ekofilosofi Henryk Skolimowskin kirjoittamaan kirjaan: Ekojooga, Harjoituksia ja meditaatioita maanpäällisen kauneuden sisäistämiseksi ja suorittamiini psykologi, kasvatustieteen lisensiaatti Riitta Wahlströmin ekoterapia- ja luontoyhteysohjaaja-opintoihin.

Ekoterapiaopinnot perustuivat: 
-ekofilosofiaan ja ekopsykologiaan, jotka molemmat tarkastelevat ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ja vuorovaikutusta
-alkuperäiskansojen viisauteen ja perinteisiin
-luonnon tutkittuihin terveysvaikutuksiin
-henkilökohtaisten kokemusten kunnioittamiseen

Luontoyhteysohjaaja-opinnot perustuivat:
Riitta Walhströmin kirjaan: Eheyttävä luonto, Miten luonto kuntouttaa ja käytännön luontoyhteysharjoitusten tekemiseen ja ohjaamiseen.

Ekoterapiakoulutuksen aihealueet ovat kiinnostaneet minua siitä lähtien, kun suoritin vuonna 2004 ekoterapiaopinnot ja olen hankkinut tietoa näistä teemoista ympäristökasvattajaksi opiskellessani ja lukemalla aiheisiin liittyvää kirjallisuutta. Ekovakauksen toiminnan tärkeimmät arvot ovat luonnon, asiakkaan ja henkilökohtaisten kokemusten kunnioittaminen, luontoharjoitusten rauhallinen tahti, toiminnan kehittäminen asiakkaan palautteen mukaan ja luonnon ihmeiden kokeminen kaikkina vuodenaikoina ja säällä kuin säällä.

Valmistuin 30.6.2019, 3kk kestävästä Lightfulness Coaching-henkisen hyvinvoinnin ohjaajakoulutuksen perusopinnoista. 

Ekojooga mediassa

Luontaisterveys -lehden numerossa 6/2018 ilmestyi minusta ja ekojoogasta kertova juttu. Klikkaa kuvia ja lataa juttu luettavaksi.